Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Norvežani prerađuju ribu u Užicu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Uzice - Norveska firma "Euro BB" namerava da na Beloj Zemlji, kod Uzica, otvori fabriku za preradu ribe u ciju izgradnju ce uloziti oko tri miliona evra.

 

U proizvodnom programu buduće fabrike za preradu ribe biće dimljenje lososa, filetiranje skuše i norveške sajde, kao i prerada srpske pastrmke. Predstavnici investitora ističu da će se riba za preradu uvoziti iz Norveške, dok će više hiljada tona srpske pastrmke nabavljati iz postojećih ribnjaka u Srbiji.

U pripremi ostvarenja ove investicije, kako ističe jedan od manjinskih suvlasnika te firme Branislav Jezdimirović, investitor se susreće sa nizom administrativnih barijera koje pokušava da prevaziđe u saradnji sa nadležnim ministarstvima, ali i ne zaboravlja loše iskustvo sa fabrikom konzervi u Nišu, gde je investicija od 3,5 miliona evra postala predmet sudskog spora.

"Srbija je za ’Euro BB’ veliki potencijal zbog jeftine radne snage i blizine tržišta", rekao je Jezdimirović, koji je uveren da će se ova investicija isplatiti, na radost ulagača, ali i velikog broja radnika koje će zaposliti.

U realizaciju ove investicije uključeno je i rukovodstvo grada Užica, koje je prošle godine ugostilo norveške privrednike i predstavnike Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu koji su pokazali veliki interes da se projekat uspešno realizuje.

Izvor: www.b92.net