Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Trodnevni praznik na vodi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Medjunarodna zemunska regata, poslednja ovogodisnja jedrilicarksa regata u Srbiji, zavrsena jejuce u popodnevnim satima i tom prilikom su proglaseni i zvanicni drzavni prvaci.

Regata je otvorena na šlepu Jedriličarskog kluba Zemun, a regatno polje postavljeno na Dunavu kod Zemuna od kraja “Lida” do “Venecije”. Beograđani koji vole sportove na vodi, imali su tri dana priliku da prošetaju do keja i uživaju u ovom ‘belom’ sportu. Na Međunarodnoj zemunskoj regati, pored najboljih domaćih jedriličara, učestvovali su i sportisti iz Mađarske, Bugarske i Makedonije.

- Sezona Jedriličarskog saveza Srbije je zvanično okončana ovom regatom u sklopu koje je održano i Prvenstvo Beograda 2010. u klasi Fin, 470 i u sve tri verzije Lasera - kaže Dušan Janjić, predsednik Organizacionog odbora regate, napominjući da je tokom tri dana trajanja takmičenja vreme dobro poslužilo sportiste.

Proglašeni su pobednici u svim kategorijama ali i zvanični državni prvaci: Anđela i Milena Milosavljević u klasi 470, Srđan Volarević u klasi Fin, Nikola Marjanović u klasi Laser 4,7, Milica Dukić u klasi Laser radial i Luka Minić u klasi Laser standard.

 

Izvor: www.blic.rs