Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Izgoreo brod "Beograd"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Prilikom vadjenja motora s broda koji je trebalo da se renovira i prevozi turiste i Beogradjane do Velikog ratnog ostrva izbio jak pozar

 

Neprocenjiva šteta!
Brod „Beograd“ počeo je da gori u trenutku kad su se na njemu obavljali radovi na renoviranju, a radnici vadili motor kako bi ga reparirali.
Jak požar gasilo je osam vatrogasnih vozila sa 22 vatrogasca.
Srećom, niko nije povređen.

U trenutku požara, koji se dogodio juče nešto posle 13 časova na brodu smeštenom na Savskom pristaništu, bilo je desetak ljudi iz „Gradskog zelenila“. Plamen je buknuo iznenada i raširio se velikom brzinom.

Nakon gašenja ostalo je samo korito broda.
- Video sam ogroman plamen koji se neverovatnom brzinom širi i dim koji je išao nekoliko metara u visinu. Bilo je zastrašujuće - priča očevidac nemilog događaja.
„Beograd“ je bio brod koji je Turistička organizacija Beograda rashodovala, a JKP „Gradsko zelenilo“ preuzelo da remontuje, kako bi se njime građani i turisti prevozili do Velikog ratnog ostrva.

- Radnici su radili na vađenju motora, tom prilikom varnica je pala na sveže lakirano drvo i prouzrokovala požar - rekla je Gordana Miljojković, tehnički koordinator „Zelenila“, i dodala da je u sređivanje broda uloženo mnogo ljubavi i da je zbog toga šteta neprocenjiva.

 

Izvor: www.kurir-info.rs