Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Povlači se voda u Crnoj Gori

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vodostaj reka koje su poplavile pojedine krajeve u Crnoj Gori opada i situacija se stabilizuje. Žabljak Crnojevića i dalje ugrožen. Materijalna šteta se procenjuje.

Situacija u gradovima pogođenim poplavama na severu Crne Gore se stabilizuje, a vodostaj reka opada.

"Situacija je stabilna i voda se povlači", rekao je agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne situacije u crnogorskom ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Begović.

U Beranama i Gusinju je zbog izlivanja Lima i njegovih pritoka evakuisano 960 ljudi.

Načelnik Operativno-komunikacionog centra u Sektoru za vanredne situacije crnogorskog MUP-a Danilo Miljević je rekao da je kritična situacija i u Rožajama, Plavu i Andrijevici, gde se situacija stabilizuje, jer se voda povlači nakon prestanka padavina.

Obilne padavine koje od ponedeljka pogađaju Crnu Goru izlile su reke iz njihovih korita. Poplavljena su naselja i lokalni putevi, a pojedina naselja su bez struje i vode.

Miljević je rekao da je i dalje ugrožen Žabljak Crnojevića, u opštini Cetinje. Stanovnici ovog mesta na Skadarskom jezeru do svojih kuća dolaze čamcima. U prekidu je i snadbevanje strujom, jer je vodena bujica oborila stubove na niskonaponskoj mreži. Materijalna šteta se procenjuje.

 

Izvor: www.rts.rs