Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Уловио сома од 104 кила

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

АЛЕКСИНАЦ – Члан Удружења спортских риболоваца „Нишава“ из Ниша Слободан Миленковић (56) уловио је  на Бованском језеру сома капиталца тешког 104 и дугог 2,52 метра. 

Ова истинита риболовачка прича утолико је необичнија, јер се догодила управо у тренутку када је Слободан крај језера окупио своје пријатеље да прославе трофејни улов од прошле среде када је уловио сома од 70 килограма.

Борба ја трајала око два сата и успео сам да савладам ову грдосију уз помоћ пријатеља и колега Миће, Бобана и Лазе. Нисмо веровали својим очима када смо га извукли на обалу. Као мамац користио сам  такозвани „дурдубак“ , што показује да велики сомови воле мале залогаје – каже Миленковић.

Због удвострученог рекорда, удвостручено је и славље. Окупили су се бројни риболовци да се чудом чуде сому стокилашу, али и бројни купачи. Једна девојка је готово вриснула када је видела сома на песку.

- Ако оволике грдосије пливају по језеру, ја више не улазим у воду. Да сам га видела насред језера, удавила бих се од страха да ће да ме прогута – рекла је девојка, а један стари риболовачки вук је на то додао да ће убудуће носити и ловачку пушку.

- Што је сигурно, сигурно је – насмејао се он.

Izvor: www.pravda.rs