Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rečni gusari u Srbiji pljačkaju hrvatske brodove

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

SISAK - Srpski rečni gusari pljačkaju hrvatske brodove: Sa rečnog broda " Sloga" ukrali opremu vrednu 60 hiljada evra, ovaj naslov objavio je zagrebački Jutarnji list donoseći tekst kako rečni gusari pljačkaju hrvatske brodove.

Prema saznanju ovog lista poslednja žrtva pirata prema rečima Davora Ivančina rukovodioca Transportno tehničke službe "Dunavskog Lloyda" iz Siska, je brod "Sloga" sa koga je ukradena oprema vredna 60 hiljada evra.

- Ovo je treća teška krađa u proteklih 12 meseci koja je zadesila brodove "Dunavskog Lloyda" na području luke Smederevo. Lopovi su s broda "Sloga" i pet pratećih barži za rasuti teret odneli opremu u vrednosti 60.000 evra. Odnijeli su nam 50 poklopaca na bokovima, svaki u vrednosti najmanje 650 eura, odneli su nam sve uređaje i kablove za plovidbu, rekao je Ivančin za Jutarnji list.

Ovaj brod prema njegovim informacijama trebao je danas krenuti iz luke Smederevo prema Novom Sadu da bi pokupio robu za sirijskog naručioca, ali nije mogao jer nema struje da budu dignuta sidra, kablova za plovidbu, brodskih uređaja bez kojih je nemoguće sigurno ploviti Dunavom kaže  Davor Ivančan.

Jutarnji je preno informaciju da je  "Dunavski Lloyd" zatražio od ambasadora Hrvatske u Srbiji da pomogne kapetanu broda "Sloga" u rešavanju ovoga problema te da zatraži veći angažman srpske  policije  jer do sada nije bilo nikakvih rezultata i nastojanja da se zaustavi rečno piratstvo u Srbiji.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs