Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Mulj se vraća u kanal

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vrbas - U Veliki bački kanal tokom poslednja dva dana izlivena je ogromna količina zagađene vode iz fabrike ulja „Vital", koja posluje u okviru kompanije „Invej", Predraga Rankovića Peconija.

 

 

- Ovo nije prvi put da se iz uljare ispuštaju neprečišćene otpadne vode u kanal. Nedavno je zbog iste ovakve situacije protiv „Vitala" podneta prijava, a ovaj novi akcident pokazaće da zagađivanje životne sredine od strane uljare nije izolovan slučaj, već svakodnevna pojava - rekao je za Press Ratko Đurđevac, predsednik Ekološkog pokreta Vrbasa.
Najnovije zagađenje ekolozi su prijavili Javnom preduzeću „Vode Vojvodine", koje je staralac ovog vodotoka, a obaveštena je i nadležna inspekcija.
- Ne znam da li iko može ovome da stane na put. Pokušali smo mnogo toga da uradimo, počev od dopisa nadležnim institucijama, protestima i drugim akcijama. Ali očigledno je da to nije dovoljno. Žao nam je što građani Vrbasa moraju da trpe zbog ponašanja jednog čoveka, koji ne haje za životnu sredinu - dodao je Đurđevac.
On je upozorio da ovakva zagađenja narušavaju zdravlje stanovnika koji žive u blizini kanala.
- Ne trpe samo Vrbašani. Sva ta prljava voda otići će za Srbobran i Bečej. Opet će nastati pomor riba, a koliki broj ljudi će biti izložen ovom zagađenju možemo samo da pretpostavimo - zaključio je Đurđevac.

 

Izvor: www.pressonline.rs