Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rekordna poseta turista koji dolaze Dunavom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dana 18.11. u večernjim satima sa Međunarodnog putničkog pristaništa Luke “Beograd” isplovio je poslednji brod ove sezone, brod River Adagio sa američkim turistima.

Sezona je trajala osam meseci, a ove godine je zabeležena rekordna poseta. Tokom nautičko-turističke sezone 2011. u Beograd je pristalo čak 442 putnička broda, oko 58.000 putnika i 18.000 članova posade. 

Krstarenje Dunavom atraktivno je za turiste iz Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije, Skandinavije i drugih zemalja, koji boraveći u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje. 

Prosečno zadržavanje je oko 15 sati, tokom kojih putnici u organizaciji receptivnih turističkih agencija najčešće obilaze Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save, Skadarliju, Muzej 25. Maj, Knez Mihailovu ulicu, panoramski razgledaju grad, a neki od njih organizovano obilaze grad biciklom ili odlaze na izlete. U toku večernjih sati na nekim od brodova priređuju se folklorni nastupi domaćih izvođača. 

U okviru usluga i sadržaja na Međunarodnom putničkom pistaništu Luke “Begrad” putnicima je svakodnevno bilo na raspolaganju: menjačnica, bankomat, info centar Turističke organizacije Beograda i prodavnica sa bogatim asortimanom suvenira, tradicionalne hrane i pića, autentičnim predmetima i narodnom nošnjom. 

Radi boljeg snalaženja putnici su dobijali i kartu Beograda, dopunjenu sa mapom lokaliteta, odnosno detaljnim prikazom samog Pristaništa i okoline, navedenih usluga i sadržaja koje im se nude. 

Turistička organizacija Beograda koja promoviše Beograd kao atraktivnu turističku destinaciju na Dunavu na specijalizovanim međunarodnim berzama i sajmovima, u toku same nautičke sezone, na prostoru obale reke oko pristaništa, organizovala je i nekoliko kulturno-zabavnih manifestacija Beogradski karneval brodova, Beogadski latino maraton, ili svojim aktivnostima podržala/ Fish Fest, Dan Dunava, koje su ambijentalnu celinu Savskog pristaništa obogatile sadržajem, istovremeno doprinoseći građenju još boljeg utiska kod nautičkih putnika. 

Prema trenutnim najavama, u Međunarodno putničko pristanište Luke “Beograd” uploviće jedan brod i u decembru mesecu, čiji će putnici uživati u prednovogodišnjoj atmosferi Beograda.

 

Izvor: www.b92.net