Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nafta iz prevrnutog šlepera curi u jezero u Ovčar Banji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U reci Zapadna Morava, kod brane Hidroelektrane u Ovčar Banji kod Čačka, uočene su naftne mrlje prečnika jednog metra koje cure iz rezervoara šlepera koji je pre šest dana upao u reku i još nije izvučen.

Direktor "Elektromorave" koja rukovodi Hidroelektranom Ljubinko Filipović izjavio je danas za čačanski Ozon radio da su naftne mrlje uočene kada je šleper sa registarskim oznakama Zvornika sleteo u veštačko jezero na Zapadnoj Moravi.

 

On je kazao da je odmah sve prijavljeno nadležnim inspektorima. U preduzeću "Srbijavode" je potvrđeno da ih je i vodoprivredni inspektor obavestio o izlivanju nafte u jezero, da su ekipe tog preduzeća izašle na lice mesta i postavile apsorbere koji upijaju naftne derivate sa površine vode, kao i da je posle toga dužnost vlasnika da izvuče vozilo na obalu.

 

U čačanskoj policiji su rekli da još nisu dobili zahtev vlasnika šlepra za vađenje iz vode. Šleper, koji je bio prazan, sleteo je u Zapadnu Moravu 23. novembra u
jutarnjim satima pošto je vozač Cvijetin Stevanović (39) iz Zvornika izgubio kontrolu nad kamionom.

 

Vozač je uspeo da ispliva na obalu, prevežen je u bolnicu u Čačku, gde je utvrđeno da je pretrpeo samo lakše povrede i pušten je na kućno lečenje.

 

 

Izvor: www.blic.rs