Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Šleper izvučen iz jezera, nafta više ne curi u Moravu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vozač Cvijetin Stevanovic iz Zvornika uspeo je da se spase, ali je šleper sa naftom u rezervoaru sve do sada ostao delimično potopljen

  

OVČAR BANJA - Iz jezera Hidroelektrane Ovčar Banja izvučen je kamion koji se 23. novembra survao u vodu, sa oko 100 litara nafte u rezervoaru posle udara u stenu na izlasku iz tunela.

Time je sprečeno dalje curenje nafte iz šlepera, koja se prethodnih dana izlivala u Moravu.

Vozač Cvijetin Stevanovic (39) iz Zvornika uspeo je da se spase, isplivavši na obalu, ali je šleper sa naftom u rezervoaru sve do sada ostao delimično potopljen.

Radnici koji rade na brani su već 23. novembra primetili u vodi naftne mrlje, pa je "Elektromorava" odmah obavestila ekološku i vodoprivrednu inspekciju u Čačku.

Potom su postavljeni apsorberi za upijanje goriva, ali je ono nastavilo da curi u reku, jer se danima nije javljao vlasnik kamiona, preduzeće "Papraća granit" iz Vilčevića kod Zvornika, čija je obaveza da vozilo izvuče na obalu.

Vađenje kamiona teškog oko 15 tona trajalo je oko 2,5 sata.

Za to vreme saobraćaj na magistralnom putu Čačak-Požega bio je potpuno obistavljen,dok su automobili i druga lakša vozila usmeravana sporednim prvcem preko Markovice i Lučana.

 

Izvor: www.kurir-info.rs