Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Граде док траје кампања

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

НОВИ САД – Градски одбор СНС-а у Новом Саду сматра да најава градоначелника Игора Павличића да ће у најскоријој будућности бачку и сремску страну Дунава код Новог Сада повезивати чак шест мостова, „више него безочна“ демагогија у служби наступајуће предизборне кампање.

 

- Према најавама Павличића, шест ћуприја ће у најскорије време премостити Дунав, а грађани ће аутомобилима, бициклима, ролерима и израубованим ципелама ићи с једне на другу обалу. Шест мостова је нумерички, свакако, више од тренутног броја биоскопских сала, савремених позоришта, концертних дворана, ликовних галерија, неопходних магнетних резонанци, скенера и инкубатора, а кудикамо мање од процента поскупљења комуналних услуга, стопе криминала, броја запослених партијских послушника и акумулираног беса, гнева и брига у главама Новосађана – саопштили су новосадски напредњаци.

Они су позвали Павличића и да објасни која страна фирма је „до дана данашњег забола ашов у градско грађевинско земљиште“, као и шта је од капиталних пројеката реализовано уз помпезно најављиване, а пре две године усвојене Стратегије привредног развоја Града Новог Сада.

Иако је пре годину и по дана најављено да ће до краја 2012. године испод Петроварадинске тврђаве бити завршен нови мост на остацима стубова некадашњег моста цара Фрање Јосифа, од тога за сада нема ништа. Није почела ни изградња новог Жежељевог моста, која је најављена током ове године, а уговор о томе су у фебруару, у присуству Венсана Дежера, шефа мисије ЕУ у Србији, потписали представници Владе Војводине и шпанско-италијанског конзорцијума. Уговор је вредан 45.300.000 евра, а Дежер је тада најавио да ће радови на градњи моста почети крајем лета ове године.

Када је у питању градња моста испод Петроварадинске тврђаве, још није изабран извођач радова, иако је у јулу 2010. године склопљен уговор између Завода за изградњу града и конзорцијума аустријске компаније ИЦ „Конзултен“ и домаћег „Мостпројекта“, вредан 150.000.000 динара. Директор аустријске фирме Петер Вецингер тада је најавио да ће цео посао расписивања тендера за извођача радова бити завршен за „неколико месеци“. Град је склопио уговор и са словеначком фирмом „Понтинг“, која је израдила главни пројекат, према коме би мост имао четири саобраћајне траке, а предвиђено је и пробијање два тунела испод Петроварадинске тврђаве. Вредност овог уговора износи 121.705.000 динара.

 

Izvor: www.pravda.rs