Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Splav "Parobrod" počeo da se ispravlja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Splav restoran "Parobrod" na petrovaradinskoj obali Dunava i dalje tone, a kako za Radio 021 kaže vlasnik Miroslav Aleksić danas je prvi put optimista da splav neće potpuno potonuti.

Pomoć je našao u ronilačoj ekipi koju je angažovao, a oni su mu obećali da će rešiti ovaj problem u narednih nekoliko dana.

- Prvi put sam danas malo optimista. Mislim da neće splav sad nikuda, stoji u mestu, ali se mora kada Dunav miruje početi sa njegovim ispravljanjem. Zbog toga sam i angažovao pomoć jer stanje može da se promeni na gore - kaže Aleksić. On dodaje da je pisao gradu da urgiraju adekvatnim službama da pomognu, međutim, niko mu nije izašao u susret u trenutku kada je splav počeo da tone.

U naredna tri dana očekuje se da nivo Dunava neće rasti pa su se stekli uslovi za sprečavanje daljeg potapanja splava i njegovu sanaciju. Pošto je nivo reke opao za metar splav je počeo malo da se ispravlja. Osiguravajuće društvo "Dunav grupa" obećala je da će poslati jedan brod koji će pomoći u izvlačenju, a ronilačke ekipe napravile su plan ispravljanja. Sada se očekuje da oni uskoro počnu sa radom. Prema proceni vlasnika "Parobroda", izvlačenje splava iz vode potrajaće najmanje pet dana.

Zbog oštećenja od leda splav "Parobrod" je počeo da tone pre tri dana. I dalje je nakrivljen pod uglom od 45 stepeni i njegova leva strana jednim delom je potpuno u vodi.


Izvor: www.021.rs