Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kapetan uhapšen zbog krađe goriva

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Smederevo -- Kapetan Jugoslovenskog rečnog brodarstva J.P. uhapšen zbog sumnje da je sa saizvršiocima ukrao 27.610 litara goriva, za šta je pribavio korist od 7.200 evra.

J.P. (1954) iz Beograda se tereti da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, a akcija je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima PU u Pančevu i koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Srbije, saopštila je policija.

J.P. je kao kapetan broda "Karlovac" Jugoslovenskog rečnog brodarstva, koji je bio usidren u kanalu Azotare "Pančevo" sa baržama u kojima se nalazio "BM B95" i "Evrodizel", prethodno dogovorio sa licem D.S. iz Pančeva da 17. i 18. februara ove godine iz barži otuđi gorivo. 

Pored toga, J.P. je izvršio i uticaj na dvojicu čuvara JRB-a koji su trebalo da brinu o bezbednosti tovara i svojim propuštanjem nadzora omoguće nesmetan istovar goriva sa barži, što su D.S. i njegov saučesnik Z.M. iz Pančeva iskoristili i sa barži istočili u svoje improvizovane tankove ukupno 27.610 litara goriva. 

Za to su kapetanu J.P. predali novac u iznosu od 7.200 evra, a JRB je pričinjena šteta u iznosu od 3.573.287,44 dinara. 

Po otuđenju navedenog goriva D.S. i Z.M. su organizovali mrežu za dalju preprodaju derivata, a kako bi to osigurali, D.S. je policijskim službenicima PU u Pančevu D.Š. i M.S, kao mito dao novac u iznosu od 150 evra kako bi se nesmetano derivati prevezli do drugih preprodavaca na teritoriji Pančeva. 

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je osam osoba, od kojih su trojica zaposleni u JRB-u zbog zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i nesavesnog rada u službi, dvojica policijski službenici PU u Pančevu zbog primanja mita i trojica preprodavaca zbog davanje mita i nedozvoljene trgovine. 

Osumnjičeni J.P. je, u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: www.b92.net