Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Počela nautička sezona

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Prvi kruzer s američkim turistima pristao je na Savsko pristanište, čime je i zvanično počela nautičko-turistička sezona 2012-te. 

Krstarenje Dunavom atraktivno je i za turiste iz Nemačke, Velike Britanije,  Austrije, Francuske, Italije, Skandinavije i drugih zemalja.

Oni u Beogradu posećuju istorijske, kulturne i zabavne sadržaje, a iz Turističke organizacije Beograda predviđaju da će ih ove sezone biti više nego ikad.

Ovo su prvi strani turisti koji su se ove godine iskrcali na dokovima Beograda. 160 Amerikanaca na svom krstarenju Dunavom od Budimpešte do Crnog mora iskoristilo je svoje uplovljavanje u srpsku prestonicu da upozna Beograd bliže, s kopna.

"  Vauuuu, divan grad. Zadivljeni smo. Vrlo smo srećni što smo ovde. Tako je mnogo istorije svuda, na svakom koraku, kaže Džuli Morhed iz Minesote.

 - "Videli smo Hram i Titov muzej.

 -Znate ko je bio Tito?

-Naravno. Znao ga je ceo svet. A Beograd je jedan divan grad, vrlo prijateljski, svi su prema nama bili divni i radujem se da upoznam još novih ljudi na ulicama Beograda.

"Bio sam u staroj Jugoslaviji još 1982, ovo mi je prvi put da sam u Beogradu od tada. Impresionirao me je vaš parking sitem, količina investicija i ulaganja u biznis. Sve je nekako zapadnjački, i vrlo pozitivno. Mnogo promena u Beogradu vidim, otvoreni ste i kosmopolitski", kaže Džeri Doms iz  Ajove

Da je zaista tako svedoči i činjica da je prošla nautičko-turistička sezona 2011. zabeležila rekord- 445 brodova pristalo je u Beogradu, sa više od 58 hiljada turista iz celog sveta i 18 hiljada članova posade. U ovoj sezoni biće ih još više.

"Privreda Beograda, transportna preduzeća, turističke agencije, vodiči, oni koji u gradu prodaju suvenire imaju zaradu i ovo je dobar prihod za Bg, u proseku ostaju jedan ceo dan a nama je u interesu i na tome ćemo raditi da oni produže svoj boravak", objašnjava Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

Cilj je da sve bogatijim programima- poput razgledanja Beograda s reka, iz aviona, tramvaja, tzv.hop off hop on  autobusa ili podzemnog Beograda, različitim manifestacijama na Savskom pristaništu i svim znanim beogradskim adutima turiste sa velikih kruzera zadržimo da u našem glavnom gradu ostanu dva dana. Kako stvari stoje, materijala za ostanak je na pretek.

Izvor: www.studiob.rs