Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Радници бродовима блокирају Дунав

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Члан Извршног одбора синдиката у предузећу “Дунав група агрегати” Миливој Шујдовић изјавио је да ће запослени из тог предузећа у среду(11.април) у подне блокирати бродовима Дунав.

- Бродови ће бити низводно, километар од улаза у канал Дунав - Тиса - Дунав (ДТД), и о томе смо обавестили Министарство за инфрастрктуру и Капетанију - навео је Шујдовић. Рекао је да ће вероватно са два, три брода блокирати  Дунав и да бродове неће померати док им се не обрате власник предузећа "Дунав група агрегати" Душан Борвица и директор предузећа Машан Ерцеговић.

Социјални дијалог између радника, који су од понедељка закључани у згради некадашењег предузећа “Херој Пинки”, где је сада седиште" Дунав групе агрегати", и пословодства није почео. У фирму нису долазили директор “Дунав групе”и власник “Дунав групе агрегати”. С Боровицом нисмо усели да успоставимо контакт, као ни с директором Ерцеговићем, који је био на састанку.

Шујдовић је поновио да око 470 радника није примило зараде од октобра 2011. године, да од 1. априла немају оверене здравствене књижице и да им од фербуара прошле године нису уплаћивани доприноси за задравствено и пензионо осигурање. Казао је је да је између синдиката и половодства био постигнут договор око исплате зарада, али да га власник није поштовао. То је разлог, рекао је Шујдовић, што радници хоће да блокирају реке, јер не виде други излаз из лошег материјалног положаја.

 Izvor: www.dnevnik.rs