Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ambasadori krstarili Dunavom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Ambasadori Francuske, Japana i Kube kao i predstavnici ambasada Finske, Rusije, Rumunije i Ukrajine krstarili su sinoć Dunavom u sklopu manifestacije "Diplomatski vikend", koju je organizovala opština Zemun.

Predstavnicima diplomatskog kora predstavljen je turistički potencijal Zemuna sa reke. Diplomatskom vikendu prisustvovali su i brojni predstavnici turističkih agencija koji žele da svoju ponudu obogate sadržajima iz Zemuna, saopštila je Opština Zemun.

"Zemun je divan grad, a krstarenje sjajan način da se on upozna sa reke. Mislim da svi turisti koji dođu u Beograd, treba da posete i Zemun", rekao je ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki.

Francuski ambasador Fransoa Gzavije Denio rekao je da mu je večerašnje krstarenje prvi put da Zemun vidi sa Dunava.

"Do sada sam uglavnom šetao zemunskim kejom. Mislim da je ova inicijativa jako značajna jer je Zemun stari grad, sa bogatom istorijom, tradicijom, raznolikom arhitekturom i da ima šta da ponudi. Takođe, smatram da je Zemun značajan ekonomski, turistički i kulturni centar", naglasio je ambasador Francuske.

Diplomatski vikend deo je projekta "Zemun na Dunavu" koji je realizovan u prethodnih 14 meseci. Menadžerka projekta Nada Đurić istakla je da su usvojeni znanje i iskustvo o načinu realizaciji turističkih projekata u zemljama Evropske unije, najvredniji rezultati projekta.

"Mi želimo da Zemun postane turistički centar i da na taj način, pre svega, zaposlimo ljude", rekla je ona.

Projekat "Zemun na Dunavu" finansirala je Evropska unija, a sprovodi ga opština Zemun u saradnji sa opštinom Kranj i Visokom turističkom školom. Vrednost projekta je 22 miliona dinara, a njegov osnovni cilj jeste obogaćivanje turističke ponude Zemuna koristeći iskustva partnera iz Evropske unije.

Diplomatski vikend završava se u nedelju, pešačkim obilaskom Zemuna.

Izvor: www.rtv.rs