Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Za tri meseca 10 žrtava utapanja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Na rekama, jezerima i bazenima u Srbiji od aprila do kraja juna udavilo se 10 osoba, među kojima šestoro dece starosti između šest i 15 godina, prenose mediji.

U proteklom danu Dunav i Savsko jezero u Beogradu odneli su dva života. 

Jedan muškarac, star oko 43 godine, utopio se u subotu oko 17 časova u Dunavu ispod "kineskog mosta" od Borče prema Zemunu, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Reanimacija je pokušana na licu mesta, nakon čega je prebačen u Urgentni centar i oko pola osam proglašen mrtvim, dodala je ona. 

Na Savskom jezeru juče oko podne utopio se trinaestogodišnji dečak iz Kovilova.

Dečak je na jezeru bio sa sestrom i društvom, a nesreća se dogodila na 60 metara od obale, na mestu gde je dubina veća od osam metara i gde kupanje nije dozvoljeno. 

Kako prenose mediji, crna serija utapanja započeta je krajem aprila kada su se u reci Toplici nadomak sela Podine utopili baka i šestogodišnji unuk. 

Nakon toga, četrnaestogodišnji dečak iz Futoga udavio se u Dunavu kod Bačke Palanke, dok je jedan petnaestogodišnjak iz istog mesta nastradao u Borkovačkom jezeru. 

Kruševljanin star 55 godina utopio se u jezeru Ćelije, početkom juna devetogodišnja devojčica iz Čuruga udavila se u Staroj Tisi, a jedan dvanaestogodišnjak iz Rume utopio se u Savi. 

Neopreznost i alkohol prošle nedelje koštali su života muškarca starog 45 godina koji je stradao u Savskom jezeru.


Izvor: www.b92.net