Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rekreacija na obalama Save i Dunava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beogradska opština koja leži na dve reke - Stari grad i u naredne četiri godine pobrinuće se da njeni stanovnici imaju dosta razloga da se spuste na Savu i Dunav. 

Očekuju ih novi sadržaji na obalama, ali i na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović. 


Umesto odmora ili kafe na nekom od splavova na Dorćolu, ubuduće će Beogradjani na Dunavu moći da se i rekreiraju. O razvoju vodenih sportova opština Stari grad razmišlja od prošle godine kada je postavljen novi ponton ispred SC "Milan Gale Muškatirović". Centar je iskoristio je svoj položaj na obali da, osim na bazenima, ponudi uživanje i na rekama. 


- Nenad Plazinić,organizator sportsko rekreativnih dogadjaja na 25. maju - Ovog i sledećeg leta planiramo dakrenemo sa vodenim sportovima, da krenemo sa školom kajaka, jedrenja na dasci, gliser, skijanje na vodi, omladinu da približimo rekama. 


Neće to biti takmičarski, već samo rekreativni programi, kažu u SC, a u opštini Stari grad najavljuju i obnovu pristana, kako bi svi oni koji žele da plove starogradskom obalom, imali zgodno mesto da privežu čamac.

 

- Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad - Dalji razvoj SC, povećanje posete od 100 posetilaca dnevno, ali može i bolje. Tu je i deo koji se nalazi na prostoru Divčibara pogodan je za osnovce za rekreativnu nastavu. 


Predsednik Starog grada Dejan Kovačević kaže da će i pogled na obalu uskoro biti lepši. Zgrada u Kradjordjevoj čiju fasadu je obnovila opština, svedoči da će opština nastaviti  program "Zajedno za vašu zgradu", u okviru koga Stari grad finansira do 80 odsto troškova za obnovu stambenih zgrada. Nastaviće se, kaže novi predsednik i kupovina računara za sve učenike trećeg razreda, uvodjenje video nadzora u srednjim školama, kao i pomoć gerontodomaćica.



Izvor: www.studiob.rs