Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Skokovi sa Starog mosta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na užičkoj Gradskoj plaži održano je 21. takmičenje u skokovima sa starog železničkog mosta, na kome su učestvovali takmičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Najbolji skok izveo je Užičanin Borko Miladinović.

Stari železnički most u Užicu, već decenijama je, od kad je "ćira" utihnuo, samo deo gradske slike. Međutim, most ponovo oživi svakog leta u vreme skokova u Đetinju. Sa njegove gornje ivice, visine 16 metara, skakalo je 25 takmičara.

 

U do poslednjeg momenta neizvesnom nadmetanju, žiri je procenio da je najbolja "lasta" nad prohladnom Đetinjom ona koju je izveo Užičanin Borko Miladinović, kome je to treća pobeda u rodnom gradu.

"Konkurencija je sve jača, nekada je bilo manje skakonica i takmičara, a sada smo svi bolji", rekao je Miladinović. "Ovaj put izdvojilo se nekih pet ili šest skakača." 

Drugi je bio Marko Pavlović iz Kragujevca, a treći Danko Dangubić ix Konjica. Prvi put među takmičarima su se našla i dva Slovenca. 

Jernej Klinar iz Jesenice kaže da je užički most specifičan, jer nije betonski, i ima, kako kaže, poseban pogled, pa je inspirativniji. 

Skokove sa Starog mosta pratilo je više od 2.000 gledalaca, a pred skakačima su nova takmičenja, najpre u Prijepolju pa onda i u Mostaru.

Izvor: www.rts.rs