Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Сома оријаша извлачили 25 минута

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...


Новосадски аласи, отац Драган Николић и син имењак упецали су за викенд код Шпица сома тешког 36 килограма и дугог 157 сантиметара. Дакле, савладали су грдосију.

Кажу, нису ни сањали да ће упецати оволиког сома. Отишли су на Дунав да би се одморили и уживали на води, бацајући коју варалицу. Када су пошли кући и изгубили све наде, вода је постала немирна и тада су претпоставили да се спрема нешто велико.

Почела је борба са неизвесним исходом. Дуго су сома оријаша извлачили и борили се с њим, док нису коначно тријумфовали. Према речима једног од пецароша, борба са капиталцем ових размера трајала је сигурно 25 минута.

- Извалачили смо га и извлачили, и једва се изборили. Срећа па сам имао најлон, иначе не знам да ли бих га уопште савладао- рекао је Драган старији и додао да је морао два пута да га удари куком да би био сигуран да је сом "готов".

И после овог подухвата, следио је нови - великог сома требало је однети. Драган га је вукао и носио и преко траве и степеница и на крају успео да га изгура својом упорношћу. Капиталца није продао, већ га је поделио пријатељима, а остатак зготовио у чорби. Познато је да је пре две недеље упецан сом од 80 килограма у близини Жежељевог моста. Да ли је Дунав пун великих риба, или је то само пука срећа новосадских аласа?

Izvor: www.dnevnik.rs