Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

NOVI KONKURS: I zakupci splavova mogu da učestvuju na konkursu za dodelu mesta na rekama

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Konkurs za postavljanje plovnih i plutajućih objekata, koji su raspisali Grad Beograd, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Uprava za vode, biće ponovljen ali i delimično promenjen. Nekoliko vlasnika splavova bilo je nezadovoljno uslovima konkursa, zbog čega je doneta odluka da se problematični uslovi promene.

Grad je prihvatio da se zakupcima plutajućih objekata omogući da konkurišu na javnom konkursu za dodelu mesta za postavljanje plutajućih objekata, s tim što će u tom slučaju zakupci biti u obavezi da, uz prijavu na konkurs, dostave i ugovor o dugoročnom zakupu, na određeno vreme, u trajanju važenja plana i specijalno ovlašćenje, overeno od nadležnog suda.

Tim ovlašćenjem bi vlasnik plutajućeg objekta preneo na zakupca sva prava i obaveze predviđene propisima kojima se reguliše sprovođenje konkursa, kako bi mogao preduzimati sve potrebne radnje u postupku dodele mesta, kao i druge aktivnosti u svojstvu korisnika mesta.

Kako je saopštio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove Beograda, određeni zahtevi koji su stigli na adresu Gradske uprave bili su opravdani, pa će zbog toga na ponovljenom konkursu biti unete određene izmene. Uvaženo je i nekoliko primedaba onih vlasnika splavova koji su već konkurisali, pa će određene izmene biti unete i u tekst ugovora koji će se, sa onima koji su već ispunili uslove prvog konkursa, potpisivati već narednih dana.

U Sekretarijatu i Upravi za vode kažu da su ovim otklonjene sve dosadašnje zamerke vlasnika splavova i da su stvoreni svi uslovi da se konkurs uspešno realizuje, i time konačno dovede u red oblast koja je decenijama bila zapuštena.

Izvor: www.telegraf.rs