Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Секу Саву и Дунав на два места?

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Запослени у "Дунав групи агрегати", некадашњем предузећу "Херој Пинки", у уторак ће током пре поднева одлучивати о радикализацији протеста. Уколико донесу поменуту одлуку то ће значити да ће Дунав код Новог Сада бити блокиран већ трећи пут, али и да ће река бити пресечена код Београда, а саобраћај заустављен и на Сави, казао је представник радника Новица Цветковић.

Јуче се у поменутој  фирми није радло, а данас ће, као и прошле седмице, запослени бити закључани и неће дозволити менаџменту да уђе у фирму. Цветковић је јуче казао да постоји могућност да данас раднике обиђе градоначелник Милош Вучевић, који је недавно апеловао на раднике да не блокирају Дунав, сматрајући да излаз из ситуације мора да се пронађе. 

Криза у “Дунав групи агрегати” поново је настала, јер у понедељак 5. новембра запослени нису примили две плате и два укрцавања за децембар 2011. и за август ове године. Те плате су биле договорене споразумом о исплати заосталих примања. Запослени немају оверене здравствене књижице од јула ове године, а споразум је предвидео и социјални дијалог због консолидације преудзећа, али о томе до сада није било речи. 

Директор предузећа Машан Ерцеговић каже да се чека сагласност од Европске банке за обнову и развој, која је сувласник “Дунав групе агрегати”, да се прода брод и од тог новца намире радничка потраживања. Директор истиче да се о консолидацији предузећа може разговарати тек када банкари то одобре. Власник предузећа Душан Боровица је у притвору, а то због чега је осумњичен није у вези са предузећем ”Дунав група агрегати”.


Izvor: www.dnevnik.rs