Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Купују бродоградилиште, а неће и брод

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Конзорцијум који чине “Вип груп” доо Сомбор и “Ју агент” доо Бездан били су једини понуђачи на трећој јавној лицитацији за покретну и напокретну имовину “Тератрејд – Бродоремонт” у стечају, бродоградилишту у Бачком Моноштору, селу онкрај Сомбора,а одговор Одбора поверилаца на ову најновију понуду очекује се око 20. децембра.

Понуђач из претходне друге лицитације, недавни купац безданског Бродоградилишта „Дунав”, познати хрватски лекар, неуролог, Мирослав Рељановић  није учествовао у трећем кругу, највероватније због одбијања претходне понуде, али и како су његови представници у Србији рекли због недостатка искуства у области бродоградње и покретању производње. По незваничним сазнањима, један од највећих поверилаца, ОТП банка, претходну понуду купаца из Хрватске је одбила, пре свега јер је понуђеним износом било предвиђено да понуђачу припадне и завршени брод. 

Очекујемо да ће Одбор повериоца пристати на продају бродоградилишта, јер је наша понуђена цена сразмерно иста као и на претходној лицитацији, с тим да нас не занима куповина брода већ искључиво бродоградилишта. Позитиван одговор Одбора обезбедиће посао за најмање 50 радника и врло конкретне уговоре, углавном извозно орјентисане - појаснио је Бранко Савић, директор безданског “Ју агента”, напомињући да оба предузећа у конзорцијуму, имају искуства у раду са бродовима и намеравају да даље улажу у бродоградњу, без обзира што се овај период сматра неповољним за такве инвестиције. Предузеће „Ју Агент” из Бездана се деценију бави бродским превозом терета и успешно сарађује са бројним партнерима у готово у свим деловима тока Дунава. Савић је потврдио да су поједине фирме из иностранства већ сада изразиле спремност да постану део стварање новог Бродоремонта у Бачком Моноштору. Други члан конзорцијума је такође овдашња, сомборска, „Вип група”, чији је директор Милан Вучковић, већ дуже време организује послове и изводи радове на ремонту бродова, те води преговоре за нове послове који би се несметано обављали у Бродоремонту по завршетку процеса купопродаје. 

Izvor: www.dnevnik.rs