Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Удицом на тиског бакалара

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

НОВИ БЕЧЕЈ: У Новом Бечју је у току такмичење у пецању манића, рибе бакалара која је миграцијом дошла из Северног леденог мора и настанила наше воде. „Манић-Тиса 63“ организује Клуб љубитеља реке Тисе „Тиса 63“ из Новог Бечеја а такмичење се одржава први пут у Новом Бечју, односно на 63. километру Тисе низводно од бране код Новог Бечеја.

Правила су јасно утврђена, а такмичење ће надглдати судије које именује оргнизатор по пропозицијама уз надзор управљача рибног пдручја. За такмичере су обезбеђене награде и признања. 

Упоредо са такмичењем у пецању на обали ће се одвијати мини радионице на којима ће бити приказана делатност Клуба „Тиса 63“. Стручни сарадници ће учеснике такмичења упознати са  природним феноменом рибе бакалар лота-лота или манића који је још увек непознаница многим риболовцма. 

Манифестација данас почиње у 8 сати, када ће бити приказан традиционални свињокољ „Диснотор на банатски начин“, за 9 сати предвиђен је доручак с ногу у „Јовиној колиби“ уз домаћу врћу ракију, кожуре, хлеба и масти, салчиће, у 10 сати биће приказано како се топе чварци, затим како се пуне кобасице и хурке, а тачно у пондне званично ће бити отворена манифестација „Манћ-Тиса 63“. 

Такмичење почиње у 15 сати и трајаће до 20 часова када ће се мерити улов. У 21 сат у свечаној сали „Шушањ“ у Новом Бечеју биће проглашени победници, додељена признања, затим следе вечера као и још једно надметање за „најуверљивију“ риболовачку причу, гласање публике.

 

Izvor: www.dnevnik.rs