Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

PORTUGALCI ZAINTERESOVANI ZA ČIŠĆENJE DUNAVA

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić razgovarao je s delegacijom konsultanske kompanije za inženjering i projektovanje Konsultantgal iz Portugala o cišćenju Dunava - poslu na kome bi mogle zajedno da budu angažovane portugalske i srpske kompanije

Delegaciju portugalske kompanije predvodio je počasni konzul Srbije u Portugalu Simao Matos, a na sastanku je razgovarano i o povećanju privredne saradnje dve zemlje iz oblasti saobraćajne infrastrukture.

Formiranjem srpsko - portugalske firme obezbedili bi se uslovi da se ravnopravno učestvuje na tenderima iz oblasti čišćenja reke Dunav koji se odnose na prečišćavanje otpadnih voda i postavljanja kolektora, a predviđeni su Dunavskom strategijom.

"To bi bio prvi, značajan korak, na oživljavanju ideje da se napravi zajedničko preduzeće, kako bi srpsko - portugalske firme mogle da ravnopravno konkurišu u oštroj konkurenciji na međunarodnom tržištu, istakao je Matos.

Prema rečima ministra Mrkonjića, to bi bio veoma dobar angažman, s obzirom na to da su i gosti iz Portugala istakli da bi u njemu bile angažovanje i specijalizovane kompanije iz Srbije.


Izvor: www.akter.rs