Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vanredna odbrana na delu Tise kod Novog Kneževca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U vanrednoj odbrani od od poplava od juče je i deo tiskih nasipa, odnosno nešto više od šest kilometara letnjeg nasipa Đala kod Novog Kneževca, čime je dužina branjenog toka povećana na 30 kilometara.

Na Tisi kod Novog Kneževca jutros je izmereno 657 cm, što je za 18 cm više nego juče i sedam centimetara iznad granice kada se na toj deonici proglašava vanredna odbrana od poplava.
 
Vanredna odbrana od poplava i dalje je na snazi na 6 kilometara reke Save kod Klenka i Hrtkovaca i na reci Zlatici, od Kikindskog kanala do državne granice sa Rumunijom. Vodostaji na Tisi su u porastu, na Dunavu nizvodno od Bačke Palanke u manjem porastu, na Savi u stagnaciji, a na banatskim vodotocima u stagnaciji ili opadanju. 

Pored sprovođenja odbrane od spoljnih voda, zbog velikih količina padavina sprovodi se i odbrana od unutrašnjih voda. 
Merama odbrane od unutrašnjih voda obuhvaćeni su delovi atara opština Subotica, Kanjiža, Kikinda, Zrenjanin, Bečej, Vršac, Bela Crkva, Pančevo, Šid i Novi Sad.
Od ukupno 155 crpnih stanica koliko ih ima u Vojvodini u radu je čak 128, a na područjima gde ima najviše vode uključene su i mobilne pumpe.
Izvor: www.24sata.rs