Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Сукоб еколога и рибокрадица иде пред суд

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

ШИД: Након инцидента на реци Босут у Вишњићеву, када је члан Босутске патроле Ђорђе Ристић уклонио нелегално постављену мрежу у реци, а потом при изласку из чамца од рибокрадице Р. Ђ. добио снажан ударац,у Покрету за заштиту и неговање реке Босут су одлучили да против починиоца овог инцидента поднесу пријаву и воде грађанску парницу. 

Како је испричао председник овог покрета Дејан Булатовић, Босутска патрола има посебна правила и овлашћења када је у питању заштита риба у Босуту. Чланови ове патроле имају специјално одело, моторни чамац и комплетну опрему помоћу које могу да спрече илегални риболов. 

Инцидент се догодио, каже Булатовић, пред студентима ПМФ из Београда који су заједно са Ристићем били у чамцу. Они су близу Вишњићева у води видели постављену мрежу, па је Ристић, који је био у оделу Босутске патроле и имао код себе легитимацију, уз помоћ студената извукао мрежу и улов пустио у реку. Када су стигли на обалу, где их је чекала друга група студената, приликом изласка из чамца Ристића је толико снажно ударио Ђ. Р. да је пао на земљу. Том приликом је починилац покупио све мреже и побегао у непознатом правцу, али за кратко време полиција га је пронашла и привела га. 

Овај иницидент отворио је низ питања везаних за границе овлашћења и неовлашћено реаговање „зелених”, без обзира на њихов ентузијазам у заштити животне средине.  

Izvor: www.dnevnik.rs