Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Породично дружење и пецање

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

МАРТОНОШ: Добротворни породични сусрет на језеру салаша Тандари код Мартоноша приређен је поводом завршетка пецарошке сезоне, а окупило се око 400 учесника. Породице су се такмичиле у припремању кулинарских специјалитета и риболову,уз наступе културно-уметничких друштава из Кањиже, Тотовог Села, Мартоноша и оркестар „Потиски тамбураши” из Кањиже.

Свако је кувао шта је желео, није било котизације, а приход од улазница које су за одрасле стајале 100 динара, прикупљен је за потребе младих са посебним потребама из Удружења „С тобом - за њих” из Кањиже. Организатор манифестације Јожеф Палинкаш и власник салаша Ласло Тандари истичу да је битно  да се окупио велики број породица које су дошле да се заједно веселе у природи. Генерални спонзор манифестације било је ДОО „Металманија” из Кањиже, а спонзор кулинарског надметања Предузеће за производњу зачинске паприке и сушеног поврћа СД из Мартоноша. 

На првом Федер купу у риболову пехар за најбољи улов освојио је Ласло Добо из Хоргоша, другопласирани је био Чаба Газдаг из Кањиже и трећепласирани Роберт Берта из Хоргоша. Газдаг је на овом такмичењу упецао најкрупнији примерак амура од 9,5 килограма, а домаћини су овом приликом специјалну награду за рекорд језера у овогодишњој пецарошкој сезони доделили Золтану Сабоу из Суботице за упецаног шарана дивљака који је тежио 10,55 килограма. 

Кулинарски жири којим је руководио Иштван Пакаи је оцењивао специјалитете - прва награда за печена јела припала је Денешу Кењерешу из Мартоноша, друга Винарији „Балинт” из Кањиже и трећу је добио Атила Бериша из Кањиже. У категорији јела са млевеном паприком победник је Ђерђ Рожа из Кањиже, друга награда припала је Денешу Кењерешу и трећа Тибору Попићу из Мартоноша. У конкуренцији осталих јела пехаре су освојили Кањижани. Прво место освојио је Ервин Капитањ, друго екипа „Крин”, а треће Анастазија Немет.  

Izvor: www.dnevnik.rs