Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Хрватска и Србија пазе Дунав

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Међудржавна комисија за примену и праћење Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о пловидби пловним путевима на унутрашњим водама постигла је договор о њиховом заједничком одржавању.

На недавној седници у Београду Међудржавна комисија је усвојила План постављања ознака у систему обележавања заједничког водног пута реке Дунав за 2014. годину и задужила Дирекцију за водне путеве Републике Србије и Агенцију за водне путове Републике Хрватске да припреме заједнички предлог критичних сектора. Они ће бити размотрени на следећем састанку, чије одржавање се планира у фебруару следеће године у Хрватској. 

У Министарству за саобраћај кажу да се значај рада Међудржавне комисије огледа, пре свега, у међусобној размени података о актуелним пројектима, документима и извештајима надлежних тела, доношењу правилника и плана о обележавању заједничког водног пута и усвајању обједињеног плана постављања ознака у систему обележавања, као и усаглашавању мишљења и припреми правилника који ће садржати обавезе за техничко одржавање заједничког дела пловног пута Дунава. 

Представници Дирекције за водне путеве презентовали су пројекат који се односи на хидрограђевинске радове на критичним секторима на Дунаву у Србији, с посебним освртом на критичне секторе који су у пројекту идентификовани на заједничком пловном путу. У ресорном министарству наглашавају да је заузимање става по том питању изузетно значајно за обе стране јер представља основ за заједнички наступ у обезбеђивању новца за хидрограђевинске радове на критичним секторима. 


Izvor: www.dnevnik.rs