Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Drina: Kopači kao apači

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Meštani upozoravaju na alarmantno stanje na obali Drine. Eksploatatori peska kopaju obalu i šire „živu reku“ pa će ona čim budu veće vode i nizvodno „odvaljivati“ u korito delove placeva.

LOZNICA - Više vlasnika placeva kraj Drine, u rejonu Branjeva, javilo se našem dopisništvu u Loznici, stavljajući do znanja da eksploatatori peska i šljunka kopaju obalu, čime „živu reku“ šire, pa će reka, čim budu veće vode, i nizvodno „odvaljivati“ u korito delove placeva! 

Reporteri „Novosti“ uverili su se da mašine ilegalnih kopača vade pesak i šljunak kopajući uz obalu, ponašajući se pritom kao Apači. Kopaju obalu bez pardona, šire je kao da nema ni zakona, ni reda. 

- Užasnuti smo bezobzirnošću kopača peska i šljunka, kojima, izgleda, u ovom gradu i državi niko ne želi da stavi do znanja da se bave teškim oblikom kriminala - kaže Zoran Mitrović, jedan od vlasnika placeva, kojima baš preti opasnost. - I bez prijave građana nadležni valjda treba da se bave ovim problemima i ljudima, koji bez ikakvih dozvola i saglasnosti kopaju po Drini, ali i onima koji imaju papire, ali stostruko više nego što im je država dala. 

Naš list godinama ukazuje na ovaj problem, zbog kojeg ne samo što država i grad nemaju nikakve koristi, već se Drina širi, preti kidanjem obale, što jedino još pogoduje kriminalcima, koji tako lakše prebacuju i robu i krijumčare ljude sa jedne na drugu obalu, pre svega one iz arapskog sveta. 

Na inicijativu „Novosti“, odbornici Skupštine opštine Loznica svojevremeno su obišli obalu Drine, uverili se u javašluk, a neki od funkcionera, sada već bivših, posle toga su, javna je tajna, samo uspostavili bolje odnose sa kriminalnim kopačima, nastavljajući da budu i gluvi i nemi pred tim slikama. 

Pre nekoliko godina, policija je podnela krivičnu prijavu protiv tadašnjeg vodoprivrednog inspektora, koji je dolazio iz Šapca, koji je, kako je ustanovljeno, činio lažne izveštaje kod lokalnih „firmaša“, koji se bave ovim poslom, kao da rade po svim zakonima i propisima... 

RUŽNA SLIKA 

Kamena mafija“ u Loznici i susednim mestima kraj Drine odavno je u ovom kraju opasna i pravi ništa manja zla od narkomanske, dok nadležni kao da ne žive u ovom kraju. Neki, verovatno, strahujući da ako se zamere mogu da prođu kao i oni koji su bili i ostali osvedočeni borci protiv tog zla, koje, pored ostalog, šalje i ružnu sliku o Srbiji i ovdašnjim mestima u svet.

Izvor: www.novosti.rs