Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Beograđani ljubav prema pecanju pretvorili u uspešan biznis (i osvojili San Francisko)

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Mladi beogradski elektrotehničari Vukan Simić (25) i Nemanja Cerovac (25) privukli su svetsku pažnju inovativnim projektom FishingBooker na konferenciji koju je u San Francisku organizovala najveća tehnološka onlajn publikacija TechCrunch. Oni su osvojili glasove publike i ušli u top sedam (od 30) učesnika na takmičenju.

USPEH - Veliki je prestiž da imate priliku da prezentujete na njihovoj bini - kaže za „24 sata” Vukan Simić, osnivač ovog projekta koji olakšava iznajmljivanje brodova za pecanje na otvorenom moru.

FishingBooker razvio se za samo deset meseci kao startap investicija, jer su osnivači od onlajn platforme uspeli da povežu ljubitelje sportskog ribolova sa preko 1.000 kapetana širom sveta koji mogu da im rentiraju brodove.

- Ja sam strastveni pecaroš ovo mi je bilo zadovoljstvo da radim. Započeo sam sajt prošlog oktobra kada sam završio ETF, a Nemanja se priključio u novembru. Kao dete sam putovao u Mauricijus, Singapur, Brazil, Maleziju i nije bilo informacija na internetu o pecanju. Došao sam na ideju da napravim sajt i najpre sam isprobavao koliko bi informacije mogle da budu tražene. Postavljao sam onlajn reklame na različitim lokacijama u svetu i uvideo da ima smisla napraviti sajt. Deset meseci kasnije imamo u ponudi 580 brodova u 54 zemlje - kaže Simić.

Ljubitelji ribolova su povezani sa 1.000 kapetana širom sveta

Pecaroš koji želi da se oproba na nekoj egzotičnoj lokaciji u otvorenom moru lako može da pronađe brodovlasnika čiji uslovi će mu odgovarati. Sajt je veoma brzo postao profitabilan servis na kojem se razvija globalno tržište iznajmljivanja brodova za sportski ribolov.

- Želimo da budemo mesto na kojem će ljudi moći da bukiraju brodove gde god požele i da saznaju gde je dobro mesto za pecanje širom sveta i da budemo zajednica ribara koja će ih na jednom mestu okupiti zajedno sa kapetanima - kazao je Simić prezentujući portal na konferenciji.

Momci su svoju ljubav prema pecanju pretvorili u uspešan biznis i to bez traženja investitora. Time su pokazali da dobra ideja i njena promišljena realizacija mogu da donesu zavidan poslovni uspeh.
Izvor: www.24sata.rs