Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Mrtva riba u Krivaji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U reci Krivaji kod Srbobrana pojavila se ogromna količina uginule i polužive ribe. Ekolozi okrivljuju farmu svinja. SRBOBRAN - U reci Krivaji kod Srbobrana tokom vikenda pojavila se ogromna količina uginule i polužive ribe. Srbobranski ekolozi sumnjaju da je pomor ribe uzrokovan ispuštanjem otrovnog otpada iz lokalne farme svinja, ali će konačan odgovor dati pokrajinska vodna inspekcija, pošto laboratorija Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dostavi rezultate ispitivanja uzoraka zagađene vode.

- Sav izmet sa farme svinja, zajedno sa otpadnim vodama posle dezinfekcije obora, izliva se direktno u Krivaju - tvrdi predsednik Ekološkog pokreta Srbobrana Dragan Kurjački.

Povodom uginuća ribe u Krivaji, sazvan je sastanak Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran, na kojem je rečeno da postoje ozbiljne indicije o dve vrste zagađenja, jednog koje dolazi iz pravca Bačke Topole i Malog Iđoša i drugog iz lokalne sredine. Štab je naložio Javnom preduzeću „Graditelj“ da svakodnevno uzorkuje pijaću vodu na izvorištu Rajčur.

NE SME DA SE JEDE

PRIMEĆENO je da neki meštani meredovima iz Krivaje vade mrtvu i ošamućenu ribu, za koju se ne zna gde bi mogla da završi, a opasna je po zdravlje. Štab za vanredne situacije upozorio je građane da ne jedu ribu iz zagađene reke.

Izvor: www.novosti.rs