Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ko će ukloniti mrlju na Dunavu?

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD - Koliko vremena je nadležnim službama potrebno da urade svoj deo posla, najbolje može da svedoči primer zagađenja Dunava kod Novog Sada. Dan nakon što su gledaoci RTV-a ukazali na smolastu mrlju na  priobalju naspram Petrovaradinske tvrđave, niko od nadležnih nije reagovao.

Smolaste masa proteže se nizvodno uz obalu Dunava i pitanje je koliko dugo stoji i koliko često se ta pojava dešava. Uglavnom, od juče nema nikakvih promena; ni na reci, niti kod nadležni službi. Kada bismo navodili broj onih, koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa tim problemom, sigurno bismo dostigli dvocifrenu brojku.

Kako nam je rečeno u Pokrajinskoj vodoprivrednoj inspekciji, njihov inspektor i predstavnik Agencije za zaštitu životne sredine izašli su na teren, a za dalje korake, kako su nam objasnili zadužene su ostale inspekcije i preduzeća.

U Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine navode da će reagovati kada budu kompletirani prvi nalazi.

Šta je u pitanju, naftna prerađevina sa nekog broda ili smeće iz kanalizacije, koja se uliva u Dunav nedaleko odavde, za sada ostaje nepoznanica.

Pre ili kasnije, te materije će se same razložiti, a Dunav će to svakako odneti negde daleko. I, tako do sledeće prilike.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=e6oKYUsG33c

Izvor: www.rtv.rs