Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Između granice redovne i vanredne odbrane od poplava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na desetak reka u Srbiji, 6. i 7. aprila vodostaji će se kretati između granice redovne i vanredne odbrane od poplava, upozorio je danas Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ).

Na donjem toku Južne Morave kod Mojsinja, "vodostaj će se narednih dana kretati između granica redovne i vanredne odbrane od poplava".

Na gornjem toku Južne i Zapadne Morave sa pritokama "vodostaji će tokom 6. i 7. aprila dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava".

To se odnosi, kako je naveo RHMZ na svom sajtu na vodostaje Kolubare, Tamnave, Uba, Ljiga, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku.

Uz kišu, na području planinski centara u Srbiji tokom prepodneva povremeno je padao i sneg, a iz Auto-moto saveza Srbije su savetovali vozačima koji planiraju da se upute u planinske predele da i dalje koriste zimske gume.

Iz AMSS su upozorili vozače i da "zbog učestalih odrona voze oprezno na putevima kroz šumska područja, klisure ili stenske useke, kao i uspore na mestima gde ima izraženih kolotraga, u krivinama i kroz podvožnjake".

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a su i danas, zbog najavljenih padavina, u punoj pripravnosti, posebno na područjima oko Južne Morave, a tako će biti i u narednih 48 sati, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora Predrag Marić.

Upozoreni su svi lokalni štabovi za vanredne situacije, a pripadnici tog sektora MUP-a su u stalnom kontaktu sa preduzećem "Srbijavode", RHMZ-om i ostalim nadležnim organima.

Izvor: www.mondo.rs