Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Najveća rečna regata stiže u Srbiju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Najveća i najduža rečna kajak kanu regata na svetu TID, koja ove godine slavi jubilej 60 godina postojanja, stiže sutra u Srbiju. Na svojoj rečnoj trasi od izvorišta Dunava kod nemačkog grada Ingolštata do delte Dunava u Crno more, dužine 2.015 kilometara, regata će sutra pristati na prvu rečnu stanicu u našoj zemlji, Apatin.

Kroz našu zemlju dužinom Dunava od 558 kilometara regata će ploviti 18 dana i zaustaviti u 13 podunavskih mesta gde će im domaćini u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije, Odbor za turizam, prirediti raznovrstan program.

U Apatinu, Bogojevu, Starom Slankamenu i Brzoj Palanci, njima u čast biće organizovan muzički i folklorni program uz večeru, u Bogojevu će posetiti vikend naselje a u Čelarevu Muzej piva i "Slovački dom".

U nedelju 26. jula članovi regate biće u Novom Sadu na Štrandu, predviđeno je razgledanje grada a Stari Slankamen i Turistička organizacija opštine Inđija predstaviće svoje potencijale vinskog, istorijskog i zdravstvenog turizma.

Beogradska opština Palilula, domaćin je regate u prestonici u sredu 29. jula, a za učesnike će biti organizovan panoramski autobus za razgledanje Beograda.

Kajakašima je sledeća stanica Smederevo, zatim Veliko Gradište, a onda Golubac i Donji Milanovac, gde će posetiti Nacionalni park "Đerdap", Golubački grad i vizitorski centar "Lepenski vir", pećine Ponikova i Veterani, Hajdučku vodenicu.

Biće organizovane posete Arheološkom muzeju Đerdapa i ostacima Trajanovog mosta a u Kladovu će kajakaši boraviti na prostoru tvrđave Fetislam.
U našoj zemlji ova regata boraviće do 8. avgusta.

Izvor: www.blic.rs