Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Novo pristanište na Tisi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novo pristanište na Tisi napravljeno je u okviru projekta uspostavljanje mađarsko-srpskih rečnih graničnih prelaza na toj reci i juče je predato na korišćenje, saopštila je Uprava carina Srbije Kako se navodi u saopštenju, cilj projekta je stvaranje uslova za razvoj putničkog i teretnog saobraćaja na Tisi i širenje rečnog turizma.

Realizacija projekta koji se finasnira iz pretprisupnih fondova EU (IPA) počela je 2013. godine i sada je u završnoj fazi.

Tokom realizacije projekta mađarski i srpski carinici i granični policajci završili su obuku na srpskom i mađarskom jeziku i stvoreni su infrastrukturni preduslovi za vršenje granične kontrole obe službe na pristaništima za kontrolu plovnih objekata. 

"Kada se u Srbiju uđe Dunavom, brzo se obavljaju granični pregledi, jer službenici carine i policije izlaze na teren po pozivu, odnosno čim dobiju obaveštenje od kapetanije da pristiže putnički brod. Obe službe su spremne da odgovore izazovima i kada se broj tih brodova, nadamo se ubrzo, poveća",rekli su u Upavi carina Srbije.

Izvor: www.akter.co.rs