Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Iz kanala izvađeno 70.000 kubika mulja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD -Na kanalima Hidrosistema Dunav-Tisa Dunav (DTD), na dve lokacije, izvađeno je ukupno više od 70.000 kubnih metara mulja, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".

Plovni bageri tog preduzeća trenutno rade na izmuljenju na dve lokacije Sistema DTD, navedeno je u saopštenju.

Bager "Dunav", angažovan na izmuljenju 1,2 kilometra kanala Bečej-Bogojevo, kod crpne stanice i prevodnice Bogojevo, do sada je izvadio više od 20.000 kubika mulja, dok je bager "Lala" na kanalu Brbas-Bezdan, na triangli Sombor, izvadio oko 50.000 kubnih metara mulja.

"Vode Vojvodine" su, u okviru ovogodišnjeg programa redovnog održavanja, predvidele vađenje ukupno 290.000 kubnih metara mulja a za rad plovnih bagera planirano je ukupno 104,4 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

Osim iz programa redovnog održavanja "Voda Vojvodine", radove na izmuljenju, tamo gde to ne može da bude urađeno plovnim bagerima, obavljaju preduzeća angažovana na tenderu.

U završnoj fazi je izmuljenje oko jednog kilometra leve obale kanala Bečej-Bogojevo, na spoju kanala sa Tisom, a izvođač tih radova vrednih skoro pet miliona dinara je Vodoprivredno preduzeće "Severna Bačka".

Kako je navedeno, uskoro će početi i radovi na izmuljenju skoro dva kilometra kanala Kosančić-Mali Stapar, između Sivca i Ruskog Krstura.

Izvođač radova je Vodoprivredno preduzeće "Regulacije" a njihova ugovorena vrednost je 6,5 miliona dinara.

Izvor: www.rtv.rs