Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vodena rampa kod kule Nebojša

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Upozorenje vozačima da sklone automobile sa parkinga. – Vlasnici plovnih objekata i splavova trebalo bi dodatno da ih osiguraju

Sve reke u Obrenovcu su u svojim koritima, a njihove pritoke za sada miruju, potvrdio je Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac. Za novu turu padavina najavljenu za danas Obrenovac je spreman, dodao je on i podsetio da su džakovi napunjeni, a građevinske mašine spremne.

I u Beogradu je mirno, ali kako kaže Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”, vode Save i Dunava lagano rastu, centimetar do dva po danu.

– Vozače upozoravamo da sklone svoja vozila sa parkinga kod kule Nebojša gde je pre nekoliko dana iz predostrožnosti proglašena vanredna odbrana od poplava, pošto je to najniža tačka prestonice. Ulaz motornim vozilima od juče je zabranjen, a danas će biti postavljena i vodena rampa. I vlasnici plovnih objekata i splavova treba dodatno da ih osiguraju, a vezove prilagode nivou vode – poručio je Glavaš.

Sva vozila koja vlasnici ne uklone odneće „Parking servis” na obližnje parkiralište, a sugrađani će moći da ih podignu posle plaćanja troškova za odnošenje.

Veći porast nivoa reka u prestonici, za oko deset centimetara, očekuje se u subotu, ali će to i dalje biti redovna odbrana od poplava.

Izvor: www.politika.rs