Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Veslači krotili Vrbas

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Posle završenog Svetskog prvenstva u kajaku i kanuu organizatori zbrajaju utiske. Česi oduvali konkurenciju, Srbima dva zlata, a BiH ostala bez odličja.

KAJAKAŠI i kanuisti iz Češke imali su najviše uspeha na Svetskom prvenstvu održanom u kanjonu Tijesno, na reci Vrbas, koje je organizovao banjalučki Kajak i kanu klub "Vrbas". U konkurenciji 200 takmičara iz 30 zemalja, Česi su zasenili konkurenciju sa osam zlatnih, jednom srebrnom i tri bronzane medalje. Drugo mesto, u ukupnom plasmanu zauzeli su Francuzi osvojivši 17 odličja, od čega pet zlatnih, dok su se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli Nemci sa dva zlata, ali su osvojili šest srebrnih i dva bronzana odličja.

Za razliku od reprezentacije Srbije koja se okitila sa dve medalje i koje su osvojile Milica Kostov i Kristina Petrović, domaćin prvenstva BiH nije uspela da dođe do medalje. Najbolju priliku za to propustio je Darko Savić, koji je bio u finalu noćnog sprinta, što je takođe veliki uspeh. Trku je završio na 15. mestu.

- Izborio sam još jedno finale na svetskim prvenstvima i tako je jedna mala BiH po drugi put bila u društvu kajakaških velesila - rekao je Savić.

Prvo mesto u šlageru prvenstva zauzeo je Maksim Rišard iz Belgije, koji je nedavno prešao sa mirnih na divlje vode. Drugi je završio Pol Graton iz Francuske, a treći Vid Debeljak iz Slovenije.

Uprkos činjenici da su ostali bez medalje, domaćini su još jedanput bili na vrhuncu zadatka, što se tiče organizacije.

- Ovo je bilo jedno od najboljih prvenstava u kajaku i kanuu koje smo organizovali. Malo smo bili upali u paniku, jer su kasnile neke stvari, ali sve je završilo dobro. Mnogo su nam pomogli volonteri, bez kojih ne bismo mogli da obavimo posao kako treba - rekao je direktor takmičenja Nikola Stanković.

Izvor: www.novosti.rs