Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Izviđači u kanuima plove Velikom Moravom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Izviđači, članovi izviđačkih jedinica Saveza izviđača Srbije iz mesta u blizini Velike Morave, u čamcima - kanuima plove ovom srpskom rekom, a cilj je da do 8.jula stignu u Kulič, mesto gde se Morava uliva u Dunav.

Reč je o izviđačkoj plovidbu "Tri Morave", koja je juče ujutro počela iz Stalaća, od sastavaka, ušća Južne i Zapadne Morava u Veliku Moravu, izjavio je Tanjugu načelnik Odreda izviđača "Boško Đuričić" iz Jagodine Ninoslav Jović - Gera.

Ovaj odred je danas domaćin izviđačima kajakašima.

Izviđači kajakaši su juče plovili čak devet sati od Stalaća do Ćuprije, gde su noćas odmarali, uz logorsku vatru i program koje im je domaćin priredio.

"Bilo je dosta problema, prepreka na plovnom putu, dve od osam posada su morale da napuste plovidbu", rekli su Tanjugu organizatori.

Jutros su iz Ćuprije krenuli ka Jagodini, gde će noćas logorovati kod "Kočing hrasta" u Kočinom selu na levoj obali Velike Morave.

Reč je o izviđačima iz Ćićevca, Jagodine, Ćuprije, Velike Plane, Trnovče, Osipaonice i Beograda, podsetio je Jović.

On je istakao da je reč "o planinkama i izviđačima uzrasta iznad 16 godina, a svaki učesnik mora imati pismeno odobrenje roditelja i matične izviđačke jedinice za učešće u plovidbi i svaki učesnik mora imati lekarsko uverenje da je sposoban za aktivnosti na vodi".

Objašnjavajući "Plan plovidbe", Jović je napomenuo da će izviđači, uz Ćupriju i Jagodinu, imati i logorovanje i konačenje kod Svilajnca, 5. jula a 6. jula kod Trnovče, u Ljubičevu (Osipaonica) 7. jula i 8. jula u Kuliču.

Plovidba će se završiti 9. jula podelom priznanja i zajedničkim ručkom.

Izvor: www.b92.net