Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U nedelju plivački maraton na Adi Međici

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Povodom 54. „rođendana“ Ade Međice Udruženje ljubitelja Save i Dunava „Ada Međica“, u saradnji sa Savezom za daljinsko plivanje Srbije, organizuje prvi međunarodni plivački maraton u nedelju 17. jula 2016. u 11 časova

Povodom 54. „rođendana“ Ade Međice Udruženje ljubitelja Save i Dunava „Ada Međica“, u saradnji sa Savezom za daljinsko plivanje Srbije, organizuje prvi međunarodni plivački maraton u nedelju 17. jula 2016. u 11 časova.

Takmičenje će se održati na Savi, plivaće se u krug oko Ade Međice, dužina staze je oko tri kilometra, a trka će biti u mešovitoj muškoj i ženskoj konkurenciji.

Učesnici i posetioci moći će da uživaju u bogatom muzičkom programu i kuvanju riblje čorbe.

Ovo je jedini maraton u svetu na kome se pliva uzvodno i nizvodno, a akciju podržavaju istaknuti sportisti i sportski radnci Nađa Higl, Đorđe Višacki, Žarko Čabarkapa, Dragan Solomon, Nenad Golijanin, Bata Đorđević, Milojko Pantić i drugi.

Za maloletne učesnike neophodno je odobrenje roditelja, a medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator.

Inače, prvu sojenicu na Adi Međici sagradio je 1962. godine, na drvetu, poznati arhitekta Peđa Ristić. Na ostrvu površine oko deset hektara danas se nalaze 84 sojenice i više od 200 splavova.

Prevoz na Adu Međicu je na svakih pola sata sa pontona na Savskom keju, između blokova 70 i 44.

Izvor: www.novosti.rs