Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rasprodaje se brodogradilište "Begej"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Stečajna upravnica zrenjaninskog brodogradilišta Jelica Vukolić, za 14. septembar oglasila je prodaju nepokretne i pokretne imovine ove firme.

ZRENjANIN - Stečajna upravnica zrenjaninskog brodogradilišta "Begej" Jelica Vukolić, za 14. septembar oglasila je prodaju nepokretne i pokretne imovine ove firme, koja se posle poluvekovne tradicije u izgradnji brodova, pre četiri godine našla u stečaju, a zatim u bankrotu.

Poveriocima je sada šansa da naplate bar deo potraživanja. Na prodaju se nudi nekretnina - navoz za brodove sa proizvodnim halama, koji se na 83 hektara prostiru na levoj obali Begeja, iz pravca Kleka. Zatim, nekretnina - navoz takođe na Begeju, kod Stajićeva, podignut na državnom zemljištu, kao i razna oprema u vlasništvu stečajnog dužnika.

Procenjena vrednost imovine je 631,4 miliona dinara. Međutim, kako u oglasu ističe stečajna upravnica, ona nije minimalno prihvatljiva, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća. To znači da će se 14. septembra neposrednom pogodbom tražiti najpovoljnija ponuda.

RADNICI NA ULICI

OKO 250 radnika brodogradilišta završilo je na ulici. Nakon sumnjive privatizacije, ostali su i bez svojih akcija. Brojne krivične prijave protiv domaćih i stranih firmi i bankara, koji su učestvovali u potonuću "Begeja", nisu dale rezultat.

Izvor: www.novosti.rs