Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

SAMOUBISTVO KOJE JE RENATU PROMENILO ŽIVOT: Potresna ispovest heroja sa Pančevca

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Čuveni beogradski alas Renato Grbić, koji je pre nekoliko dana spasio devojčicu (16) koja se bacila sa Pančevačkog mosta otkrio je trenutak koji mu je zauvek promenio život i okrenuo na put spasitelja nesrećnih duša.

- Bio sam kod mosta na Savi 1984. godine kada se s njega bacio Branko Ćopić. Malo kasnije, jedna žena, koja mi je radila natalnu kartu, kazala mi je da sam sudbinski povezan s našim stradalim književnikom. Uplašio sam se, nisam znao na šta misli... A onda, u narednim godinama, spasio sam 29 samoubica kod Pančevačkog mosta - priča beogradski alas Renato Grbić.

Renato je, naime, pre 32 godine sa devojkom sedeo ispod mosta na Savi u produžetku Brankove ulice, koji se tada zvao Most bratstva i jedinstva. Ugledao je čoveka kako pada i udara o beton, a ubrzo su se na mostu pojavili plavi "pezejci", koje je tada vozila policija.

- Odmah sam shvatio da se ubio neko bitan, ali tek sutradan sam saznao da je reč o Branku Ćopiću - priča Grbić.

Tih godina imao je splav na kod Karaburme, a onda se preselio na levu stranu Dunava, kod Pančevačkog mosta, gda i danas ima restoran.

- Kada sam spasio prvog samoubicu, odmah sam se setio one žene i natalne karte i shvatio da je dosta toga pogodila - navodi Renato kroz smeh.

Izvor: www.srbijadanas.rs