Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kajakom po rekord niz slap od 57 m

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 Dvadesetdvogodišnji Tyler Bradt, koji je u travnju ove godine odlučio oboriti rekord u spuštanju kajakom niz slapove, objavio je nedavno fotografije i snimke svojeg podviga.

Mladi se Amerikanac na slapovima Palouse na istoku savezne države Washington sunovratio s visine od 57 metara i pritom postigao brzinu od 160 km na sat. Njegova avantura, odnosno let trajao je samo 3,7 sekundi.

Iako je riskirao život, jedina stvar koju je slomio bilo je veslo. Lakše je ozlijedio tek zapešće.

Rekord je dotad držao Pedro Olivia koji se spustio niz slapove Salto Bello u Brazilu visoke 39 metara.

 

Tyler Bradt iz Montane pripremao se za ovaj rekord na slapovima u Oregonu visokim između 20 i 25 metara. Kaže kako je već prilikom prvog posjeta slapovima Palouse shvatio da je skok izvediv. „Tamo postoji gladak zeleni vodeni jezik koji vodi trećinu puta niz slapove. To je bila moja ruta“. „Bio je to proračunati rizik, bez sumnje opasan, međutim, i jedan od najdivnijih dana u mom životu“, rekao je Bradt.

U nekim američkim medijima Bradtu su predbacili kako će svojim vratolomijama druge mlade ljude potaknuti na ekstremne skokove kajakom. Međutim, rekorder iz Montane odgovara kako se nada da će ohrabriti ljude da vjeruju kako je jedino ograničenje koje postoji ono koje sami stvorimo, bez obzira što radili.  (njd)
  

 

 

izvor.www.jutarnji.hr