Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brodski dizajn nove generacije

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Brodski dizajn nove generacije

 

 

Američko brodogradilište Schöpfer Yachts osnovano prošle godine, javnosti je predstavilo dva nova projekta razvijena u saradnji sa vodećim svetskim brodskim dizajnerima, a koji svojom futurističkom koncepcijom i namenom, iskaču iz uobičajene kategorizacije plovila na kakvu smo navikli.

 




Reč je o super luksuznim megajahtama Oculus i Infinitas dužine 76,2 odnosno 91,5 metara pogonjene diesel-električnom propulzijom. Na Oculusu, dizajnerskom delu vlasnika fabrike  E. Kevin Schopfera, ima mesta za 14 osoba, u prvom je planu istaknuto ogromno pramčano sunčalište sa jacuzijem. Putnicima je na raspolaganju i krmeno sunčalište, minimalistički uređen ogroman salon, tri kabine, bioskop, kupaonice i brojna spremišta. Putna brzina plovila je 17 čv, a maksimalna preko 21 čv.

 

 

Infinitas čiji dizajn potpisuju E. Kevin Schopfer i Sparkman Stephens, podseća na broj 8 (simbol beskonačnosti) i kapaciteta je 16 osoba. Uz sličan raspored interijera kao Oculus, na ovome plovilu dodatnih 15 metara plovila iskorišteno za heliodrom.