Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kako uštedjeti gorivo

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Cijene goriva ove će nautičke sezone ići prema gore. Jeste li spremni?

S predviđanjima kako će se cijene goriva ove nautičke sezone drastično povećati, evo pet savjeta za proljetne radove koji vam mogu uštedjeti novac za gorivo tijekom ljetne sezone.

 

 

●Smanjenje težine jedan je od najlakših besplatnih načina štednje na gorivu. Pobacajte s broda svu starudiju koju ste skupili tokom zime.

● Podesite motor – godišnje podešavanje/servisiranje najvažnija je stvar koja će ozbiljno uštedjeti gorivo.

● Provjerite propeler(e) – propeleri s malim oštećenjima trebali bi se popraviti. To je također vrijeme da se upitate koliko ste sretni s njihovim performansama – prodiskutirajte sa svojim serviserom ili lokalnim prodavačem propelera kako bi bili sigurni da na brodu imete instalirane adekvatne propelere za svoje trenutne plovidbene potrebe.

● Obojite dno – brodovi na dnu imaju mnoge organizme koji 'troše' gorivo. Izaberite takav premaz dna koji će na duže vrijeme spriječiti bilo kakav rast organizama na trupu.

● Provjerite trim ploče (flapsove) – neizbalansirani brodovi razbacuju se gorivom. Prilikom proljetnog servisa, podesite trim ploče da primjereno funkcioniraju. Provjerite hidrauliku da negdje ne curi ulje.

 

Izvor: www.naucat.com