Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Milion evra čuva Vrbas

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

MINISTARSTVO za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, uz podršku UNDP BiH, Vlade Japana i kompanije „Koka Kola“, a u saradnji sa resornim ministarstvom FBiH, 2. jula ove godine organizuje veliku Eko-regatu rekom Vrbas od Donjeg Vakufa do Laktaša, čiji je cilj promocija turističkih potencijala ove reke, ali i njena zaštita od zagađivača.

Kako je u petak istakla resorna ministarka Spomenka Golić, posle sastanka sa predstavnicima UNDP, dogovoreno je da se tokom regate obeleže „crne tačke“ - zagađivači Vrbasa, a to su divlje deponije i otpadne vode, odnosno, kanalizacioni ispusti.

- Razmišljemo i o jednom velikom trogodišnjem projektu u saradnji sa UNDP, Vladom Japana i „Koka Kolom“, koji bi podrazumevao sanaciju svih izvora zagađivanja reke Vrbas i razvoj turističkih potencijala sliva reke. Ovaj trogodišnji projekat podrazumeva ulaganja više od milion evra. „Koka Kola“ i UNPP bi obezbedili oko 300.000 evra, a japanska vlada oko 800.000 evra u naredne tri godine, ali tek slede konkretni pregovori oko ovog projekta na nivou Vlade RS - dodala je Golićeva.


Izvor: www.novosti.rs