Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

“Vodeni ćira” postao hit na Limu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Vožnja brodom po Limu kod Rudog za 50 maraka. Nemali broj je i onih što na “ćiru” dolaze iz Sarajeva, Foče, Rogatice

KAKAV-takav, turizam na Limu, u opštini Rudo, održava “Vodeni ćira”. Izvučen je iz vrbaka, gde je nekoliko godina bio ostavljen na milost zubu vremena, jer je bio predmet “teške” konfrontacije tadašnje pozicije i opozicije u lokalnom parlamentu. Napravljen je najvećim delom sredstvima Evropske unije, da jezdi drinsko-limskim jezerom od Rudog do HE “Višegrad” i uzvodno do dva Goražda. 

- Sad je dodeljen na upravljanje Opštinskoj razvojnoj agenciji - kaže Ninoslav Prijović, direktor ORA u Rudom. - Da bi što više promovisali kanjone Lima i Drine, odlučili smo da sat vožnje jezerom košta 50 maraka po satu. Udruži se grupa od 10 ljudi po ceni od pet maraka, a na palubi i u priobalju mogu da koriste svoju hranu i poće. Radimo po principu onog trgovca što je jabuke prodavao jeftinije od kupovne cene, jer mu se omakne pa pojede i on poneku. Po istom principu i naš “barba Mile” se voza “Vodenim ćirom”. 

- U pozadini “jabuke” cilj je navići Ruđane plovidbi, ali nemali broj je i onih što na “ćiru” dolaze iz Sarajeva, Foče, Rogatice - dodaje Prijović.


Izvor: www.novosti.rs