Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Goreo brod sa 30 tona hašiša

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Brod "MV Gold star", na kojem je izbio požar nadomak obala Malte, prevozio je više od 30 tona hašiša, saopštile su italijanske vlasti.

"MV Gold star" bio je juče na dvadesetak kilometara od Malte kada je na njemu izbio požar, a italijanska pomorska straža smatra da je ovo možda učinjeno namerno kako bi se ilegalni tovar uništio i izbegla hapšenja. 

"MV Gold star" je uputio poziv za pomoć kada je bio na oko 30 nautičkih milja severno od ostrvske države u Sredozemnom moru. Malteška armija je poslala dva patrolna broda i brzi vojni presretač i oni su se tokom noći borili sa stihijom. 

Kako je danas saopštila italijanska policija, egipatski i sirijski krijumčari droge zapalili su sopstveni brod sa 30 tona hašiša pošto ih je presrela pomorska patrola. Policija je navela da je pre tri dana dobila dojavu o velikoj pošiljci droge koja će se nalaziti na brodu u Mediteranu. 

"Devet članova posade, državljani Egipta i Sirije, zapalili su brod i uništili njihov tovar, a potom su skočili u more", navodi se u saopštenju. Krijumčari su izvučeni iz vode i uhapšeni.

Izvor: www.021.rs