Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ljubavna priča Jelice i Stevana „pomirila“ Zemunce i Dorćolce

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dunav spaja dva dela grada koja su anegdotama i vicevima o Dorćolcima i Zemuncima odavno razdvojena. Ljubav Jelice Ćuzović (30) sa Gundulićevog venca i Stevana Sretića (28) iz naselja Vojni put u Zemunu dokaz je da simpatije između večitih rivala ipak postoje.

Upravo na pomenutoj reci Stevan je odlučio da, na neobičan način, zaprosi svoju izabranicu.

- Sve je bilo spontano. Sestra me je izmamila napolje na kafu kod Sportskog centra „25. maj“. Stevan se javio da je još na poslu, ali me je po dolasku na kej pozvao kako bih pogledala prema reci - prenosi svoje utiske buduća mlada.

- Kada se brod približio obali, shvatila sam da su reči ispisane na velikom platnu upućene meni - kaže ushićeno Jelica.„Centrašice, udaj se za Zemunca?“, bilo je pitanje na koje je Dorćolka imala malo vremena da odgovori, jer je sestra već čekala s pripremljenim platnom i sprejom, kojim je trebalo da ispiše odgovor.

- Bila sam u šoku, ali sam bez razmišljanja odgovorila „da!“ - dodaje buduća Zemunka, koja je potvrdnim odgovorom kupila kartu za krstarenje Dunavom.

Kada se ukrcala na brod, čekalo ju je još jedno iznenađenje. Onako kako priliči svakom džentlmenu, Stevan je kleknuo na kolena i prstenom potvrdio da ima ozbiljne namere.
- Sve se odigralo dan pred njen rođendan, pa smo nakon zdravice na brodu, slavlje nastavili u kafani u Zemunu. Prijatelji su došli na rođendansku žurku, ne znajući da imamo dupli razlog za slavlje. I svi su bili oduševljeni - priča dorćolski zet, objašnjavajući kako je došao na ideju o nesvakidašnjoj prosidbi.

- Dunav spaja Dorćol i Zemun, pa sam odlučio da ova reka bude mesto koje će me zauvek spojiti s Jelicom. Prijatelj je predložio da na njegovom brodu razvijemo platno, jer će tako biti vidljivije sa obale, na kojoj će me čekati ona - dodaje Stevan.

Za plan prosidbe znao je samo najuži krug prijatelja, pa je realizacija izvedena u tajnosti, kako Jelica ne bi posumnjala da joj se sprema možda i najveće iznenađenje u životu.

- Odlično su to odradili! Bila sam zbunjena kao i prolaznici na keju. U prvom trenutku je nastao tajac, a onda je krenuo i spontani aplauz u kafićima - kroz osmeh se priseća Jelica i dodaje da su je sa čuđenjem pitali da li se snima emisija „Sve za ljubav“.

Stevan i Jelica upoznali su se pre šest meseci na svadbi njene sastre Marije, koja se udala za Ivana Pavlovića, budućeg Stevanovog kuma.

 

Brod kao plan B
Prvobitna ideja je bila da platno bude razvijeno sa kule na Gardošu, ali je na probi ekipa iz Zemuna shvatila da se s reke ne vidi ono što je najbitnije. Zato je budući kum odlučio da pomogne Stevanu i ustupi mu brod kojim je došao po Jelicu.

 

Izvor: www.blic.rs